Yhteystiedot

Tervatupa
Prinkkiläntie 180
39965 KARVIANKYLÄ

Tervatuvalla on käytössä langaton verkko!

Puheenjohtaja
Arttu Alvari
040 754 0388
puheenjohtaja@koillis-karvianms.net

Sihteeri
Vesa Mustajärvi
0400 220 841
sihteeri@koillis-karvianms.net

Jahtipäällikkö
Jari Kannisto
0405585750


Tervatuvan
varaukset
040 176 00 38

Vuokraajan ikä 22 v.
(vastuuhenkilö)

Tervatuvan talonmies
Risto Luusalo
050 5160 208
Share |

Tervatupa

Tervatuvan rakentaminen

Tervatuvan rakentaminen aloitettiin 16.6. 2010 puiden kaatamisella  tontilta ja rakennustyöt saatiin päätökseen elokuun 2012 aikana. Talkootyötunteja tehtiin yhteensä noin rakentamisen osalta noin 9500 tuntia, lisäksi hankkeen hallinnoinnin ja valmisteluun käytettiin noin 1000 tuntia. Voidaan todeta, että ilman  erittäin merkittävää talkoopanosta tästä hankkeesta ei olisi tullut mitään. Yhteensä eri talkoolaisia oli noin 50 henkilöä.  Talkoolaisten ydinryhmän muodostivat noin 15 henkilön aktiivinen joukko ja näistä 15 henkilöstä muutamat olivat melkein enemmän talkoissa, kuin kotona näiden runsaan kahden vuoden aikana.

Myös erittäin merkittävässä roolissa oli projektin kannalta oli tontin saaminen lahjoituksena. Tästä on kiittäminen seuran pitkäaikaista puheenjohtaja Risto Luusaloa, joka lahjoitti tontin rakennusta varten.

 

Tervatuvan rakennushanke - taustaa

Ensimmäisen kerran Koillis-Karvian metsästysseurassa keskusteltiin tilojen rakentamisesta vuonna 1978 ensimmäisessä johtokunnan kokouksessa. Tarkoituksena oli rakentaa pienimuotoinen metsästysmaja, suunnitelmissa oli hankkia tontti metsäntutkimuslaitokselta tai metsähallitukselta. Tämä idea ei ottanut tuulta alleen riittävästi ja asia jäi siihen. Välillä vuosien saatossa tuli tila-asia esille, mutta ei edennyt. Toki vuosien saatossa rakennettiin kaksi kotaa, joista toinen vielä palvelee metsästäjiä ja luonnossa liikkujia.  Seura oli henkilömäärältään ja resursseiltaan alkuaikoina pieni, joten sillä ei ollut todellisia  resurssia rakentaa tiloja kokoontumiskäyttöön.

Vuodet vierivät, toiminta ja jäsenmäärä kasvoi pikku hiljaa - jäseniä alkoi olla 2000-luvulla 80 jäsenen verran. Vuonna 2008 kesäkokouksessa tuli taasen esille ajatuksena jonkinlaisen kokoontumistilan rakentaminen. Asiaan palattiin vuosikokouksessa 2009 jolloin nimettiin suunnittelutoimikunta selvittämään asiaa. Konkreettisesti asia liikahti eteenpäin ylimääräisessä kokouksessa 18.9. 2009, jolloin tehtiin päätös hakea EU-rahoitusta tilojen rakentamiseen. Seuran sihteeri sai valtuutuksen lähteä selvittelemään rahoitusta. Aluksi oli tarkoituksena rakentaa pieni varastorakennus ja siihen pieni kokoontumistila budjetin ollessa noin 30 000-40 000 eur. Lähinnä  nuoremman sukupolven innostuksesta ja huonoista rahoitusvaihtoehdoista johtuen kehiteltiin uusi rahoitus- ja hankekuvio. Budjetti kasvatettiin lähemmäksi 200 000 euroa ja erikseen rakennettaisiin iso kokoontumistila ja varastorakennus. Rakennukset palvelisivat samalla  koko Koillis-Karvian ihmisten kokoontumistiloina ja olisivat myöskin kaikkien karvialaisten käytössä. Yhteistyökumppaneiksi hankkeeseen saatiin Karvian reserviläiset ry, Karviankylän kyläseura, Alkkian kylätoimikunta , 4H-yhdistys ja koiraharrastajaporukka. Tämä yhdistysten ja  toimijoiden yhteistyö antoi mahdollisuuden toteuttaa näin iso kokonaisuus, kun siihen saatu ELY-keskuksen ja Karvian kunnan rahoitus mahdollistivat näin ison hankkeen toteutumisen.

Yli kolmekymmentä vuotta meni ennen kuin ensimmäisestä ajatuksesta rakentaa kokoontumistila  tuli konkretiaa. Kuten sanotaan että parempi myöhään kuin milloinkaan pitää totisesti paikkansa tässä tapauksessa ja toiseksi yhteistyössä on aina voimaa.

Johtokunnan ensimmäisen kokouksen pöytäkirja 19.6.1978