Yhteystiedot

Tervatupa
Prinkkiläntie 180
39965 KARVIANKYLÄ

Tervatuvalla on käytössä langaton verkko!

Puheenjohtaja
Arttu Alvari
040 754 0388
puheenjohtaja@koillis-karvianms.net

Sihteeri
Vesa Mustajärvi
0400 220 841
sihteeri@koillis-karvianms.net

Jahtipäällikkö
Jari Kannisto
0405585750


Tervatuvan
varaukset
040 176 00 38

Vuokraajan ikä 22 v.
(vastuuhenkilö)

Tervatuvan talonmies
Risto Luusalo
050 5160 208
Share |

Hirvikoirien kokeet

Hirvikoirien kokeet

Koe on metsästyksenomainen tapahtuma, jossa tavoitteena on selvittää koiran metsästysominaisuudet jalostukseen ja tarjota harrastejille yhteistoimintaa. Aika jolloin kokeita voidaan järjestää on 20.8-31.12. Osallistumisoikeus on Suomen Pystykorvajärjestö ry:n, Suomen Harmaahirvikoirajärjestö ry:n  ja Suomen Laikajärjestö ry:n jäsenillä.

Suurimman osan koekäynneistä muodostavat Jämptlannin pystykorvat, Harmaanorjanhirvikoirat ja Karjalan karhukoirat, nousua myös koemäärissä tekevät Itäsiperian laikat ja uutena rotuna Valkoiset ruotsinhirvikoirat. Lisäksi koeoikeus on myös Suomen pystykorvalla, Pohjanpystykorvalla, Mustalla norjanhirvikoiralla, Hälleforssinkoiralla ja Länsi- ja Venäläiseurooppalaisilla laikoilla. Näillä koiralla voidaan myös suorittaa karhunhaukkutaipumuskoe 20.8-31.10 välisenä aikana.

Hirvenhaukkukoe

Hirvenhaukkukokeissa koirat kilpailevat yhdessä luokassa HIRV. Kilpailuoikeus on vähintään 9- kuukautta täyttäneillä koirilla, jotka ovat SHHJ:n, SLJ:n, tai SPJ:n alaisia rotuja. Palkintosijoihin oikeuttavat pistemäärät ovat: kolmas palkinto 50, toinen palkinto 60 ja ensimmäinen palkinto 70 pistettä. Näyttelytulosta ei vaadita kokeisiin osallistuakseen. Koetapahtumassa on mukana kaksi tuomaria, joista toinen on ryhmätuomari ja toinen palkintotuomari, ylituomarilla on koko kauden kestavässä kokeessa oikeus olla yksin tuomarina, mutta koetapahtumat päivän pääteeksi kuitenkin käsittelee aina kokeeseen nimetty ylituomari.

Kaikki rodut arvostellaan samoilla samoilla säännöillä, jotka ovat Norjan kanssa samat (tavoitteena yhteispohjoismaiset säännöt), jotta roduilla on mahdollisuus järjestää Suomessa kansaivälisiä kokeita, koska sääntöjen on oltava voimassa vähintään kahdessa maassa. Käyttövalion  arvoon vaaditaan hirvenhaukkukokeen HIRV1. tulos x 4 , josta kaksi voi olla koko kauden kestävästä kokeesta, sekä näyttelystä laatuarvostelusta vähintään maininta "hyvä", koiran täytettyä 15 kk.

Koetapahtuma voi olla yksipäiväinen koe, jossa koirat arvotaan maastoihin ja koetapahtumassa on useita koiria mukana. Tai mahdollisesti koko kauden koe jossa koiraohjaaja saa valita koepäivän, maaston ja hankkia tuomarin, tälläisestä kokeesta on mahdollista saada kaksi HIRV 1 luokan tulosta ja kun on ne saanut, ei ole sillä koiralla enää osallistumisikeutta koko kauden kokeeseen. Koko kauden koe on aina yksittäinen koetapahtuma yhdelle koiralle. HIRV koe on yksi suosituimmista koemuodoista Suomessa, n.7000-8000 suoritusta vuodessa (vuonna2011 7871kpl.)

 Satakunnan kennelpiirin hirvikoirajaostosta vastaa

Satakunnan Pystykorvakerho ry